Portiegrootte: 1
Bereidingstijd: 10 minuten
Dit heb je nodig
- 180 ml halfvolle melk (plantaardig optioneel)
- 27 gr havervlokken
- 1 appel
- Handje rozijnen
- Mespuntje kaneel
- Mespuntje speculaas kruiden
Keukengerei
- Steelpannetje
- Eetlepel
- Snijdmesje
- Snijdplank
- Kommetje
- Maatbeker
- Weegschaal
Zo maak je het
- Weeg alle ingrediënten af en verzamel je keukengerei.
- Verwarm de melk in het steelpannetje, het mag niet koken. Als de melk net niet kookt voeg dan al roerend de havervlokken toe.
- Zet het vuur iets lager, het mengel mag een klein beetje pruttelen. Blijf goed roeren zodat het mengsel niet aanbrand op de bodem.
- Was de appel. Snijd de appel in 4 stukken en verwijder het klokhuis. Snijd deze stukken in de lengte in 3 stukken. Snijd hiervan blokjes.
- Als de havermout dik begint te worden voeg je de appel, kaneel en speculaas kruiden toe. Laat dit even mee pruttelen.
- Doe de havermout in een kommetje. Eet smakelijk!
Voedingswaarde | Per portie |
Calorieën | 325kcal |
Koolhydraten | 55,5g |
*Waarvan suikers | 36,6g |
Vet | 5g |
*Waarvan verzadigd | 2g |
Eiwitten | 10,2g |
Zout | 0,2g |